TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Gay parada u Amsterdamu
Preko 375 000 ljudi skupilo se u subotu u Amsterdamu na nizozemskom gay-prideu

"Pink Saturday", kako se jo naziva Amsterdamski gay-pride, jedan od najveih i najpoznatijih u svijetu, i ove godine je okupio mnogo rasplesanih i raspjevanih, ekstravagantno i provokativno odjevenih, odnosno, neodjevenih homoseksualaca.

U pratnji roditelja po prvi put na ovoj paradi sudjelovali su i tinejderi gay opredjeljenja u dobi od 11 do 16 godina te je ak jedan od okupljena 72 "gay" broda, prevozio i mentalno zaostale homoseksualce.

Poruka dana glasila je: "Amsterdam kae 'ne' nasilju usmjerenom protiv homoseksualaca", a nosio ju je brod s heteroseksualcima koji su simbolino sudjelovali u povorci kako bi pokazali da su ponosni to ive u takvoj liberalnoj zemlji.

Tradicija Pridea potjee jo iz 1969., a kao poetak suvremenog pokreta za ostvarenje prava lezbijki i gejeva smatra se sukob demonstranata i policije u jednom njujorkom baru iste godine. Povorke se odravaju u gradovima diljem svijeta, a meu poznatijima su ona u Sao Paolu, New Yorku, San Franciscu i Amsterdamu.
Postavljeno 07.08.2007. by Lana Ljevakovi
Broj otvaranja:2445
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.