TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Najčešće greške tinejdžera dok voze
U Chicagu, na osnovi dvije najpoznatije stranice o automobilima i brzini (cars.com i driversed.com) objavljene su najčešće greške vozača u adolescenciji.

Te dvije stranice izdvojile su korištenje mobitela, uzimanje hrane i slušanje glazbe za vrijeme vožnje kao glavno odvraćanje pažnje s vožnje, što dovodi do čak 80% prometnih nesreća.

Tinejdžeri se prečesto upuštaju u rizične situacije - ignoriraju semafore, prometne znakove, prestrojavaju se bez gledanja u retrovizore.

Druga greška je namjerno upuštanje u rizične situacije - ignoriraju semafore i prometne znakove, prestižu na punoj crti...

Treća greška, koju su izdvojili urednici, je prebrza vožnja.Istraživanja pokazuju da tinejdžeri voze puno brže od iskusnih vozača, i da su nesreće koje prouzrokuju posljedica prebrze vožnje.

Mladi vozači čine veliku grešku primajući u svoj automobil više osoba od broja predviđenog sigurnosnim mjerama. Ugrožavaju vlastitu sigurnost sjedajući za volan pod utjecajem alkohola, ali i kad se previše približe vozilu ispred sebe i ne koriste pojas.

Veliki problem je i u tome što su mladi vozači neiskusni i ne znaju se snaći u čudnim novonastalim situacijama.

Loš izbor automobila i njegovo neodržavanje, ali i vožnja pod velikim stresom su dvije pogreške smještene na dnu ljestvice...
Postavljeno 13.07.2007. by Tamara Lalić
Broj otvaranja:1226
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.