TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Sitnice - dodatni začini
Često svijet poznatih i slavnih uzimamo "zdravo za gotovo", ne razmišljajući da iza sveg sjaja ipak može postojati nešto neobično i čudnovato. Stoga, koliko od vas zna da je izumitelj telefona Alexandar Graham Bell bio gluh? Ili da je izvorna Coca Cola bila zelene boje?

Ako su vas ove činjenice zaintrigirale, čitajte dalje, donosimo vam još čudnovatih sitnica o poznatima:

Upravo sitnice, one naizgled neprimjetne osobine, su ono što svemu daje značenje.

U kontekstu slavnih postoje brojni mitovi, glasine koje su svojevremeno punile naslovnice časopisa. Tako je svijet 1946. godine ostao potpuno šokiran informacijom da je Marilyn Monroe, seks bomba i po mišljenju mnogih najljepše stvorenje koje je ikada kročilo kuglom zemaljskom, na jednom stopalu imala prst viška.

Iako je ova vijest, isprovocirana fotografijom na kojoj se doista čini da holivudska diva ima šest prstiju (optička varka uzrokovana lijepljenjem pijeska za nožne prste), demantirana već nakon nekoliko dana i dan-danas je mnoge internetske stranice navode kao puku činjenicu.

Sličnu je reakciju javnosti izazvala i tvrdnja da je majka možda i najvećeg krvnika u povijesti čovječanstva, jedinstvenog i nadamo se, neponovljivog Adolfa Hitlera bila na dobrom putu da se odluči na abortus - baš kada je bila trudna s njim.

Leonardo Da Vinci, svjestan prolaznosti vremena, nije propuštao nijednu priliku da svijet obogati nekim svojim uratkom pa je simultano pisao i crtao. Nije li upravo fascinantna informacija da su njegovi matematički izračuni nastajali istovremeno kad i na primjer, Mona Lisa?!

Međutim, njegovu sveopću korisnost ne smijemo nipošto dovesti u vezu s površnošću. Da je dragi Leonardo bio i pretjerano pedantan, svjedoči činjenica da su mu samo Mona Lisine usne uzele cijelo jedno desetljeće, što bi možda moglo poslužiti kao opravdanje za nedostatak obrva na njezinom blaženom licu.

Lik i djelo fantastičnog i nikad prežaljenog Brucea Leeja obavijeno je velom misticizma koji se tiče kako njegove smrti, tako i njegove vještine. Naime, filmske scene u kojima je sudjelovao ovaj, po mišljenju mnogih, borac nadnaravnih fizičkih sposobnosti, u postprodukciji su, navodno, usporavane da bi ih se učinilo uhvatljivima ljudskom oku.

A kad smo već kod toga što na svijetu ne valja, nije naodmet napomenuti da se danas doista isplati biti vrhunski sportaš. Najbolji je primjer legendarni Michael Jordan čija je godišnja zarada samo od reklama za Nike, čiji je korporativni simbol, veća od cjelokupne godišnje zarade malezijskih radnika u tamošnjim Nikeovim tvornicama.

Da ni dodjela Oscara nije uvijek bila sajam taštine kakav je danas i kakav nas vjerojatno očekuje i ove godine, potvrđuje činjenica da je ratne 1943., u vrijeme kada je cijeli svijet živio nešto skromnije, slavni kipić načinjen od gipsa, a 1938. dodijeljen je čak i jedan drveni.

Postavljeno 20.02.2007. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:2327
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.