TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Kleopatra i Antonije - neugledan par
Najfatalniji ljubavni par u povijesti nije bio ni do koljena Elizabeth Taylor i Richardu Burtonu. Carica je bila sva 'uiljena', a vojskovoa zdepast i buljook.

Povjesniari su otkrili lice i nalije najfatalnijeg ljubavnog para svih vremena Kleopatre i rimskog vojskovoe Marka Antonija. U svojim najboljim godinama izgledali su kao Elizabeth Taylor i Richard Burton u penzionerskom izdanju.

Sveuilite u Newcastleu otkrilo je 2000 godina staru kovanicu u funkciji dananjih 5 penija, a koja prikazuje lica Kleopatre i Marka Antonija, poznatih ljubavnika opjevane vanjtine. Prema vidljivim konturama lica, par je daleko od dananjih pojmova ljepote.
Egipatska carica iji je prepoznatljiv stil ouvan u predajama do dananjeg dana i postao simbolom vjene ljepote, zapravo je bila ena izraene brade, tankih usana i iljatog nosa.

"Rimski nam povjesniari govore o tome kako je Kleopatra bila inteligentna i karizmatina ena zavodljivog glasa, ali ne spominju nita o njenoj ljepoti. Slika Kleopatre kao prekrasne zavodnice novijeg je kova.", izjavila je upraviteljica arheolokog muzeja sveuilita, Lindsay Allason-Jones.
Ni njezin dragi nije nita bolje proao: izbuljene oi, kukasti nos i debeli vrat podravali su njegov autoritet vojskovoe.

"Slika s kovanice je daleko od one koju prikazuju Elizabeth Taylor i Richard Burton.", primjeuje Jonesova koja smatra da su upravo fatalni holivudski suprunici zasluni za dananju sliku tragino skonanog para.
Postavljeno 15.02.2007. by Ivana Maaroši
Broj otvaranja:2594
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.