TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Počele pripreme za armagedon
Prošli mjesec se na konferenciji u Strasbourgu raspravljalo o spašavanju ljudske civilizacije u slučaju smaka svijeta (udar asteroida, atomski rat, smrt Brucea Willisa…) pomoću svojevrsne arke na Mjesecu – takozvane lunarne arke, koja bi sadržavala informacije o životu i civilizaciji te bi pomogla u ponovnoj izgradnji ljudske rase… Scenarij pomalo podsjeća na Disneyjev crtić „Titan“. Bazu podataka bi u početku održavali roboti, a znanstvenici se nadaju da će do kraja 21. stoljeća i baza s ljudskom posadom biti dovršena. Arka će biti zakopana u Mjesečevo tlo zbog ekstremnih temperatura, zračenja i vakuuma, a djelomično bi se trebala napajati Sunčevom energijom.

U sljedećem desetljeću znanstvenici planiraju provesti pokuse s uzgojem tulipana na Mjesecu da vide mogu li živi organizmi uopće preživjeti takve ekstremne uvjete. Predviđeno je da bi prva pokusna arka trebala „uploviti“ na Mjesec do 2020. te bi tamo bila postavljena 30 godina, dok bi potpuna baza informacija trebala biti poslana do 2035. Naziv nove rase bi mogao biti Lunatici.
Postavljeno 16.03.2008. by Lana Ljevaković
Broj otvaranja:3635
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.