TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
U svemir će biti emitirana pjesma Beatlesa
Beatlesi će od ponedjeljka postati univerzalno popularni u doslovnom smislu riječi, nakon što NASA emitira njihovu pjesmu "Across the Universe" prema drugom kraju sazvježđa, do zvijezde Sjevernjače...

Beatlesi
Prvo NASA-ino emitiranje neke pjesme u daleki svemir potaknula je nostalgija, a ima svečarski karakter jer obilježava 40 godina od nastanka te pjesme, 45 godina Mreže za daleki svemir NASA-e, koja je zadužena za komunikaciju s najudaljenijim tijelima i 50 godina same NASA-e.

"Prenesite moju ljubav svim izvanzemaljcima riječima - 'Želim vam sve najbolje'", poručio je preko povjesničara Beatlesa Martina Lewisa Paul McCarttney, koji je "Across the Universe" napisao zajedno s Johnom Lennonom.

Iako će pjesma putovati brzinom svjetlosti, trebat će joj čak 431 godina da stigne do konačnog odredišta, jer je Sjevernjača od zemlje udaljena 4 kvadrilijuna kilometara.

NASA će originalnu verziju pjesme, dugu nepune četiri minute, emitirati u digitalnom zapisu u ponedjeljak rano poslije podne preko svoje goleme antene u Madridu, ali će svatko tko će je željeti čuti na Sjevernjači, jednom kad do nje stigne, morati imati antenu i prijamnik kako bi je ponovno konvertirao u glazbu, isto onako kao što čine ljudi da bi gledali satelitsku televiziju. (hm...čemu onda trud??)


Da bi se cijeli projekt ostvario, trebalo je dobiti privole McCartneya, Yoko Ono i dviju tvrtki koje raspolažu pravima na glazbu Beatlesa. Jedna od njih - Apple - vrlo je rado odobrila tu zamisao jer je "uvijek zanimaju nova tržišta",+ neizbježna reklama...:)
Postavljeno 02.02.2008. by TAKOmedia
Broj otvaranja:4883
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.