TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
10 mafijaških zapovjedi
Želite li postati članom Cosa nostra, morate povesti računa da se ne oženite ženom koja će vas varati, te od svakog policajca ili njihovog srodnika bježite kao od kuge.

U kući nedavno uhićenog šefa Cosa nostre Salvatorea Lo Piccola policija je među ostalim ''sitnicama'' pronašla i 10 mafijaških zapovjedi.

Tako se u ovom mafijaško kodeksu, očito kako bi se izbjegao sukob interesa, navodi da mafiji ne smije pristupiti nitko ima ikakve veze s policijom niti ni jedan član mafijaške organizacije smije biti kum djetetu policajca.

Laganje unutar organizacije je također zabranjeno. Mafijaši svojim nadređenim moraju govoriti istinu i ne smiju krasti od mafijaških obitelji. Te se moraju zakleti na vjernost Cosa nostri.

"Zaklinjem se da ću biti vjeran Cosa nostri. Ako je izdam, neka mi tijelo izgori", stoji u jednoj od zapovijedi.

"Ne gledajte žene naših prijatelja", navodi se u mafijaškom kodeksu.

Mafijaši također trebaju poštovati svoje žene i isključiti iz mafije svakog "tko se ponaša nemoralno".

No Cosa nostra uvijek im mora biti na prvom mjestu.
"Imate obvezu uvijek biti na usluzi Cosa nostri, čak iako se vaša žena porađa", piše u kodeksu, prema kojemu muškarac kojega je prevarila žena ne može postati član mafijaške organizacije.
Izvor: net.hr
Postavljeno 14.11.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:2767
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.