TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Raikkonen svjetski prvak 2007
Kimi Raikkonen je pobjedom na VN Brazila postao novi svjetski prvak u Formuli 1. Iako je u utrku startao kao trei u poretku, pobjedom je osvojio 10 bodova te je za samo jedan bod pretekao Alonsa i Hamiltona te se upisao u povijest.

Zagrijala se hladna finska krv
Ve na prvom zavoju Interlagosa vozai su otro krenuli u borbu za naslov. Massa je zatvorio Hamiltona te otvorio priliku Raikkonenu da se probije na drugo mjesto. Priliku je objeruke zgrabio i Alonso te preao mladog momadskog kolegu.

Na treem zavoju prvog kruga nastavili su problemi za Hamiltona koji je prvo izletio, a zatim u osmom krugu zbog problema s mjenjaem pao na 18. mjesto i time borbu za naslov prepustio Alonsu i Kimiju. San o tome da e postati prvi debitant u povijesti Formule 1 prepustio je buduim generacijama.

Start su ferrarijevci odlino odradili
Ferrarijeva taktika isplatila se 16 krugova prije kraja, Raikkonen je uao u boks na 6.1 sekundu te izbio za duinu bolida ispred Masse. Do kraja utrke Finac je imao otvorenu cestu do svog prvog naslova.

Alonso je utrku na Interlagosu zavrio kao trei, a Hamilton tek sedmi. Kimi je postao trei Finac s naslovom svjetskog prvaka, nakon Keke Rosberga i Mike Hakkinena.

Fernando Alonso i Lewis Hamilton u ukupnom poretku dijele drugu poziciju, a bodovno je sezona 2007. godine zavrila nevjerojatno "gusto": Raikkonen 110, Alonso 109, Hamilton 109

Hamilton nije izdrao pritisak, imao je naslov, ali na kraju ostao bez njega
"Nismo bili u najboljoj poziciji, no vjerovali smo u povratak i mogunost da moemo doi do vrha. Nismo odustali i viestruko nam se isplatilo. Osvojili smo dvostruki naslov i napravili odlian posao", bile su prve rijei novog prvaka.

"Felipe mi je mnogo pomogao, bio mi podrka, a zahvaljujem se i svim ljudima iz momadi, funkcionirali smo odlino. Presretan sam, iza mene je nevjerojatan dan", zakljuio je Kimi. U poretku konstruktora Ferrari je prvi sa 204 boda, BMW Sauber ima 101, a Renault je trei s 51 bodom.

Rezultati VN Brazila
Poredak vozaa

Izvori: Vecernji.hr, Formula1.com, GPupdate.net

Opet je pobjednik prve utrke postao svjetski prvak.
Postavljeno 22.10.2007. by Santo Tessari
Broj otvaranja:2343
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.