TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
U Tutankamonovoj grobnici pronađeno voće
Egipatsko Vrhovno vijeće za starine objavilo je da su u Tutankamonovoj grobnici pronađene košare s voćem stare više od 3000 godina te kako su još u sasvim dobrom stanju s obzirom na starost.

Osam košara s voćem otkrio je tim egipatskih arheologa koje je predvodio predsjednik vijeća - Zahij Hawass.

Naime, košare visoke oko 50 centimetara sadrže velike količine plodova palminog drveta, koji su u drevnom Egiptu bili darovani preminulima.

Tutankamon, čiju je grobnicu 1922. godine otkrio britanski arheolog Howard Carter, je bio posljednji faraon svoje dinastije, a umro je vrlo mlad, u 19. godini života.
Postavljeno 26.09.2007. by Nikolina Ernečić
Broj otvaranja:2367
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.