TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Moderna Crvenkapica
Crvenkapica poela nositi plavu kapu.

U itanci iz hrvatskog jezika za esti razred, "Sjetve rijei", autora Zvonimira Diklia i Joe Skoka nala se pripovjetka popularnog hrvatskog djejeg pjesnika i pripovjedaa Paje Kaniaja Crvenkapica s plavom kapicom.
Izmiljenu umu brae Grimm zamijenila je maksimirskom, vuk joj je postao simpatija, a umjesto kod bake, zavri na stadionu - na sjevernoj tribini kao prava navijaica.

"Priu sam napisao jo prije nekog vremena, a objavljena je, ako se ne varam, u asopisu Radost. Iskreno reeno, nisam niti znao da su ovu priu uvrstili u udbenike. Prije nekoliko godina, u kolskim knjigama ve je bila jedna moja druga verzija o Crvenkapici u kojoj ju vuk na kraju ne pojede, a ona postane pjevaica narodnih pjesama. Klinci i uitelji ve su tada bili oduevljeni tom priom pa vjerujem kako e im se i ova dopasti", rekao je Kaniaj.
Postavljeno 23.09.2007. by Lana Ljevakovi
Broj otvaranja:3683
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.