TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Hrvati bi u svemir
Iako jo niti jedan Hrvat nije vien u svemiru, meu Hrvatima postoji velika zainteresiranost za letove u svemir.

Kako se blii i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, postoji i velika mogunost da se pridrui Europskoj svemirskoj agenciji u budunosti pa e se interesi moda pretvoriti u stvarnost.

Let u svemir
Sve je poelo kada su 16-godinja Tonka Buri i 17-godinja Lucija Bojki dale veliki doprinos ovoj temi na forumu "Ljudski boravak u svemiru", koji je organizirala neprofitna udruga Drutvo Znanost.

Forum je privukao brojne oboavatelje svemira i svemirskih letova, a zahvaljujui danskom avanturistu i financijskom strunjaku Peru Wimmerum, koji je kupio karte za let u svemir od dvije vodee tvrtke za svemirski turizam, mogue je da e Hrvati u skoroj budunosti letjeti u svemir.

Naime, rije je o privatnim letovima ija e nadolazea revolucija uskoro omoguiti let u svemir i obinim graanima manjih zemalja, poput Hrvatske.

Taj trodnevni forum otvorio je Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, koji je naglasio vanost svemira za budui razvoj zemlje.
Postavljeno 27.08.2007. by Nikolina Ernei
Broj otvaranja:2403
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.