TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
25 godina CD-a
Prije nekoliko dana kompaktni disk ili popularno nazvan CD obiljeio je 25 godina postojanja.

Koritenje CD-a je zapoelo u glazbenoj industriji. Bilo je to 1982. godine kada je izaao prvi CD. Album je nosio ime "The Visitors" grupe Abba. Procjenjuje se da je od onda do danas izdano gotovo 200 milijardi CD-a. U dananje vrijeme sve su prisutnije nove tehnologije pa sukladno s time izlaze i novi formati CD-a.
DVD format odlian je za zapisivanje veeg broja podataka no polako, ali sigurno dolaze nam HD-DVD i Blu-ray mediji koji nude jo vei kapacitet pohrane podataka. Usprkos svim gore navedenim novim medijima CD nam jo uvijek dobro slui te se nee tako lako istisnuti s vodee pozicije prenosivog medija za pohranu podataka.
Postavljeno 28.08.2007. by Alen tor
Broj otvaranja:2544
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.