TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Gradska patrola - putovanje vlakom od Badljevine do Poljane
Posljednjih desetak godina vie se pria o ukidanju pruge Banova Jaruga - Virovitica nego o njenoj obnovi. Bez obzira na to, vlakovi voze. Istina, klima je u njima nepoznat pojam, veina prozora se ne moe otvoriti, a kroz njih, posebice na stanicama, osim ruevina, nema se to vidjeti

Ovom linijom danas putuju samo oni koji iz bilo kojeg razloga ne mogu putovati drugaije.
Tijekom kolske godine to su srednjokolci kojima je to najjeftiniji oblik prijevoza do kole u Pakracu ili Daruvaru. Ljeti je broj putnika znatno manji, a mi smo se ovom linijom provezli u etvrtak i petak, kada je broj putnika najvei.
etvrtkom najvie putuju iz okolnih mjesta na trnicu u Pakrac osobe starije ivotne dobi. Osim njih, zatekli smo i nekoliko osoba koje putuju s posla ili na posao iz Daruvara, Lipika i Poljane te nekoliko srednjokolaca koji jo u Pakracu ili Lipiku odrauju strunu praksu. U petak smo, na nae iznenaenje, u vlaku zatekli aroliko drutvo od etrdesetak putnika.
Veina njih ula je u Banovoj Jarugi i putuju veinom u Lipik, Pakrac ili Daruvar. Radi se uglavnom o ljudima koji rade u Zagrebu ili drugim udaljenijim mjestima, studentima koji se vraaju kui na vikend, prunim radnicima te onima koji putuju k rodbini na praznike.
Na naih pet opustoenih stanica, kako to pokazuju fotografije, ne ulazi ili izlazi nitko ili tek pokoji putnik.

Komfor u vlaku ne razlikuje se puno od onog na stanicama.
Ispod zagrijanog lima na plus 40 Celzija, na pitanje zato u cijelom vlaku ima samo 6-7 prozora koji se mogu otvoriti kako bi se vlak rashladio, kondukter odgovara da je vlak kupljen u hladnijem klimatskom pojasu od vedskih eljeznica te da je ljeti u njemu malo vrue, ali da je zato zimi odlino.
U ozraju primjerenijem finskoj sauni nego vedskom vlaku putnici se ne ale puno, jer kako kau, da su imali izbora putovali bi drugaije. Za veinu je prednost to to je ovakav oblik prijevoza, uz razne popuste za mlade i umirovljenike te mjesene karte za one koji esto putuju, jeftiniji od drugih, a nedostaci su sporost, loe veze i neudobnost.

Postavljeno 22.07.2007. by Denis Ljevakovic
Broj otvaranja:2603
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.