TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Gradska patrola - Pakrac kakav želimo
U povodu Dana Grada, čestitajući građanima njihov blagdan, našu rubriku "Grad kakav ne želimo" izmijenili smo iznimno u rubriku "Grad kakav želimo" ukazujući na dobro osmišljena i odrađena rješenja koji bi trebali gradskoj upravi, ali i svima drugima poslužiti u daljnjem "šminkanju" grada.

Također smo pogledali da li su odgovorni prihvatili naše prijedloge za uljepšavanje grada koje smo iznijeli u prošlom broju Lista, prijedloge za čije ostvarenje nisu bila potrebna značajnija financijska sredstva, tek nekoliko sati ljudskog rada i par stotina kuna.

Odmah zamijećena promjena su postavljeni stupčići i lanac ispred naselja „Jug-2“ umjesto ružnog i nefunkcionalnog lanca. Kontejneri iz Ulice Matice hrvatske do zaključivanja ovog broja Lista maknuti su tek djelomično, a obećanje i dalje postoji. Ružno metalno bure iz središta grada je uklonjeno. Vidi se, utjecajni smo.

“Venecijino“ novo ruho

Dobar primjer koji možemo izdvojiti je šetalište „Venecija“, koje je nakon rušenja starog drveća i sađenja novih mladica, te dobivanjem 30-ak parkirnih mjesta, poprimilo u potpunosti novi izgled.


Nakon što se trava zazeleni, a u nekoliko napravljenih otočića postave klupice i cvijeće kao što je predviđeno, a šahisti odigraju i prvu partiju na prilično originalnom mjestu u parku, vjerujemo da će „Venecija“ ponovno postati popularno šetalište u kojem će svoje mjesto naći i stariji u podnevnoj šetnji, i mladi parovi na noćnom sastanku.
Pohvala za originalnost.

Znamo da u Gradu imaju planova s ozelenjivanjem još javnih površina, a kao dokaz tome je i prihvaćeni prijedlog za zapošljavanjem kvalificiranog vrtlara - cvjećara na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. To je prije svega Bolnička ulica, a zasigurno ima još mjesta koja bi se mogla urediti kao što je uređenje Trg 76. bataljuna i još nekoliko drugih mjesta.
Pohvala za dosljednost.

Pločnici ispred crkve

Stepenište u suradnji s popločenim prostorom ispred crkve, i naravno samom crkvom, napokon daju dojam kakav je oduvijek trebala imati.


Veličina je oduvijek bila odlika sakralnih objekata, a u tome zasigurno naša crkva nimalo ne zaostaje. Sada je uređenjem stepeništa i pločnika oko nje dobila i estetsku funkciju. Pločnik naglašavamo kao primjer kako bi građani Pakraca htjeli da im izgledaju pločnici, bar u centru grada. Ogradi oko zelenog crkvenog okoliša pohvala za dobru urbanističku uklopljenost, a i originalnu izvedbu.

“Tri Križa“ dominiraju gradom

Poznata pakračka znamenitost „Tri križa“ zahvaljujući svojoj noćnoj osvijetljenosti dominiraju gradom više nego ikada.


Tako je Pakrac, zahvaljujući primjeni suvremene tehnologije sačuvao i još više naglasio jedno od svojih povijesnih obilježja, naročito u večernjim satima kada ih dva reflektora obasjavaju, čineći ih impresivnim.
Pohvala za ustrajnost u očuvanju tradicije.

Postavljeno 21.03.2007. by Hrvoje Marin
Broj otvaranja:2129
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.