TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Sanader na karnevalu, iako nepozvan!
Svi rijeki semafori u centru taj dan su blicali samo uto svijetlo. I mladi i stari skupa cupkali su, plesali i skakali od jutarnjih pa sve do kasnih veernjih sati. Nitko nije niti pomiljao kako je pred njima radni tjedan. Svima je bilo vano dobro se zabaviti na taj dan. Sunce kao da je poduprijelo sve makarane.

RIJEKA - 24. Meunarodna karnevalska povorka ove godine nadmaila je sama sebe. Rekordnih 95 organiziranih karnevalskih grupa koje su 'dovezle' 71 alegorijska kola te vie od 10 000 makaranih sudionika pratilo je oko 100 000 posjetitelja. Mnogo njih pratilo je povorku koja je vrhunac makaranog mjeseca i preko televizijskog prijenosa.

Valja napomenuti kako karnevalska povorka ve due vrijeme prelazi granice 'Lijepe nae' pa su tako i ove godine karneval posjetile i grupe iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Maarske, Brazila i Japana, a posebna zanimljivost bile su internacionalne grupe studenata AISEC (Italija, Slovenija, Maarska, Srbija, Crna Gora, Poljska, Rusija, Austrija, Bugarska, Rumunjska, Turska, Grka, Nizozemska, Belgija, panjolska, Francuska, Makedonija) i AEGEE (Italija, Austrija, Bugarska, Estonija, Francuska i Portugal). Takoer, najvea pohvala svim ve tradicionalnim grupama iz cijele Hrvatske koje su i ove godine viemjeseni trud izrade svojih kostima i kola vie nego uspjeno predstavile javnosti i svojim prisustvom razveselile mnogobrojne posjetitelje.

Bila je i jedna zanimljivost na karnevalskom ludilu ove godine. Neke od grupa svojim kostimima i autima isticale su nezadovoljstvo trenutnom vladom i vladinim 'voom'. Oito su svima potrebne promjene, a za nju su makare masovno navijale pa se nakon ovog karnevalskog ludila, kad nam alkohol ispari i sve doe u normalu moemo upitati: da li je jo jedna odlika karnevala postala prilika narodu da pokae svoje miljenje ili su ljudi tek tako mjesecima izraivali svoje kostime?
Postavljeno 23.02.2007. by Vlatka Baran
Broj otvaranja:2161
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.