TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Utrka oduševila i vozače i promatrače, Santo Tessari državni prvak!
Po prvi puta u Pakracu, proteklog je vikenda u organizaciji BK Titan Pakrac održan Prvi biciklistički spust "DHPsunj 2009". Sama utrka, osim što je bila bodovana za Kup Hrvatske, bila je i Državno prvenstvo Hrvatske u spustu. Državni prvak, na veliku radost domaćina i brojnih gledatelja, postao je vozač BK Titan Santo Tessari, dok je u sveukupnom poretku osvojio 2. mjesto iza slovenskog vozača Mirana Vauha. Samim time, što je utrka bila Državno prvenstvo svi osvojeni bodovi , bit će vozačima priznati i za međunarodni UCI kup.

Prvi biciklistički spust "DHPsunj 2009“ Pakrac

- Moram priznati u ime cijelog kluba da je spust prošao i više nego odlično, pogotovo kada se uzme u obzir da je ovo prva utrka te vrste održana u našoj organizaciji na ovom djelu Hrvatske.  Uspjeli smo okupiti vozače iz cijele Hrvatske, dvadesetak iz Slovenije te jednog iz BiH, sveukupno 75 vozača. Komentari svih vozača su bili i više nego pozitivni, te su osim dobro organiziranu utrku najviše hvalili odlično pripremljenu stazu, koja osim što je bila iznimno atraktivna za vozače ujedno i zadovoljavala sve sigurnosne uvjete, doznajemo od Marina Lukića, predsjednika BK Titan Pakrac koji se ovom prilikom zahvalio svim vozačima na odazivu, te ih pozvao da i dogodine dođu na 2. po redu ''DH Psunj 2010'', koji će biti bodovan i za međunarodni UCI kup.

Svoj najveći doprinos u organizaciji spusta, pripremi i obilježavanju staze dali su članovi BK Titan. Naravno da bez  financijske pomoći gradskih vlasti, glavnog sponzora, firme PROFINE - KBE, te nekoliko lokalnih sponzora ni sam njihov rad ne bi bio dovoljan. Također na dan same utrke u samoj organizaciji je sudjelovalo 70tak ljudi, od kojih je 20tak bilo iz Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su u svakom trenutku bili spremni pružiti pomoć u slučaju padova i ozljeda.

Prvi biciklistički spust "DHPsunj 2009"  vozio se u pet različitih kategorija. Tako su u kategoriji Elite (muški) prvo i drugo mjesto osvojili već spomenuti Miran Vauh (BK Črn trn) i Santo Tessari (BK Titan) dok je treći bio Dejan Mamuzić (BK Zlatni medvjed). Što se kategorije Elite (žene) tiče, prva tri mjesta zauzele su Kristina Filetin iz BK Kalorija, Rebeka Barlič (MTB Trbovlje) te Dubravka Družeta (KBBXS Adrenalina). U Mastersu su pak najbolji bili Nino Ružička (BK Zlatni medvjed), Sebastijan Zmrzljak (MB Trbovlje) i Renato Đuranec (KK Jastrebarsko). U Rekreativcima su pobijedili Frano Liović (BK Mamut), Iztok Slapnik (jednodnevna licenca) te Ivan Dolšak (BK Zlatni medvjed). Ovu iznimno atraktvinu utrku vozili su i Juniori gdje su najbrži bili Urban Pogladic (Supersnurf), Matija Čemažar (MTB Klub Kranj) te Berislav Topol (BK Mamut). Ovdje nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti niti mladog pakračanina Matiju Tessaria, člana BK Titan, koji je zauzeo odlično 4. mjesto.

Pakračanin postao prvak države u biciklističkom spustu

SANTO TESSARI – PONOS GRADA PAKRACA

Osim što cijeli Pakrac treba biti ponosan na to, što je zahvaljujući biciklističkom klubu Titan, po prvi puta u ovom gradu održan biciklistički spust "DHPsunj 2009, treba biti ponosan i na jednog pojedinca, a to je devetnaestogodišnji Santo Tessari. Malo tko na ovim prostorima ne pozna ovog mladog, perspektivnog i vrlo predanog biciklistu, koji je, slobodno možemo reći, na biciklu i odrastao. Sve čestitke zaslužio je time što je odličnom vožnjom ostvario i više nego odličan plasman na spomenutoj utrci u elite kategoriji. Santo je u ukupnoj kategoriji osvojio drugo mjesto, bolji je bio samo Slovenac Miran Vauh, te je postao prvak Hrvatske u biciklističkom spustu. Stazu dugu 2200 metara, mladi Pakračanin je odvozio za samo 3 minute, 36 sekunda i 753 stotinki.
Široki osmjeh na licu kada je stao na postolje, bio je najbolji pokazatelj koliko osvojeni plasman zapravo znači njemu osobno.  Naravno, i više nego sretni bili su i njegovi kolege iz BK Titan, prijatelji, obitelj i poznanici.
- Što reći, osim da sam presretan i prezadovoljan jer nije mala stvar biti državni prvak te drugi u ukupnom poretku. Isto tako, moram reći kako je Miran Vauh zasluženo osvojio prvo mjesto. Ono što mene veseli je i to što je cijela utrka prošla u redu, organizacija i pripremljenost su bili odlični, a vozači nisu imali nikakvih prigovora. Veseli me što smo uspjeli organizirati ovakvu utrku jer su bicikli, utrke i sve što vežemo uz to moja velika ljubav. Bicikl vozim otkada sam imao 3 godine, a prije 6 godina sam počeo voziti po šumi. Što se tiče spusta, njega vozim oko tri godine, a u posljednje dvije godine sam se posebno posvetio ovakvoj vrsti biciklizma, rekao nam je Santo nakon utrke ne skrivajući svoju sreću.
Santo se u brdskom biciklističkom spustu prvi puta natjecao 2007. godine, a već godinu kasnije postao je juniorski prvak Hrvatske te nacionalni prvak. Osvrnemo li se na to da je već ove godine postao državni prvak, ostaje nam samo da se zapitamo čime će nas ovaj devetnaestogodišnjak iznenaditi iduće sezone. Rezultat možemo samo prognozirati, ali ono što zasigurno možemo reći je da je Santina biciklistička karijera u uzlaznoj putanji te kako će nas svojim medaljama i uspjesima još mnogo godina uveseljavati i činiti ponosnima.


Santo Tessari
Postavljeno 25.08.2009. by Martina Lukić
Broj otvaranja:5745
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.