TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Nenad Bach u akciji za lipičke konje
Drugi put u samo dva mjeseca (prvi put je bila priča o Dječjem domu Lipik) na vodećoj internet-stranici za hrvatsku dijasporu i intelektualce www.croatia.org, urednika Nenada Bacha, objavljen je članak vezan uz Lipik. Riječ je o pregledu povijesti lipičke ergele i problemu povratka lipičkih ukradenih konja. Tužna sudbina naših konja nikoga nije ostavila ravnodušnim, a u ovom trenutku možda se nazire rješenje cijelog slučaja u kojemu je nama, Lipičanima, najbitnije da se naši konji napokon vrate kući… Tamo na one livade preko puta jezera.

Originalni tekst o lipičkoj ergeli napisao je prof. Darko Žubrinić koji je 15. lipnja ove godine posjetio Dječji dom Lipik, te djeci prenio pozdrave Nenada Bacha, koji će početkom jeseni posjetiti Lipik i Dječji dom. Sasvim je sigurno da Lipik, nakon puno vremena, opet ima svjetske ljude – kozmopolitane u Hrvatskoj i u svijetu, koji promiču njegovo ime i interese diljem globusa.

Pogledajte tekst o ukradenim lipičkim konjima:

klikni ovdje

Također posjetite sljedeće linkove:

www.nenadbach.com (osobna stranica najpoznatijeg hrvatskog glazbenika u svijetu)

www.croatianhistory.net/etf/lipik.html (o Dječjem domu Lipik)

www.croatianhistory.net (o hrvatskoj povijesti, znanstvenicima i dostignućima)

www.croatianworldcalendar.com (Hrvatski svjetski kalendar kojeg je osmislio g. Bach)


Nenad Bach s Bill Clintonom

prof. Žubrinić u Lipiku

Postavljeno 04.08.2007. by Ivan Pušćenik
Broj otvaranja:4947
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.