TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Novi uspjesi lipičkih osnovnoškolaca [FOTOGALERIJA]
U zadnje četiri godine lipička Osnovna škola bilježi ubrzani razvoj kako u podizanju standarda same ustanove i uvjeta učenja tako i u školskim postignućima na županijskim i državnim natjecanjima. Ravnateljica Sanda Ivanović istaknula je kako je sve to rezultat kvalitetnog rada svih zaposlenika škole, ali i pokazatelj u kojem smjeru će se škola nastaviti razvijati težeći izvrsnosti na svim područjima.

Ivna Krpan, Paula Colosetti i mentorica Klaudija Kovač

LINK NA FOTOGALERIJU

Svibanj je zaista bio produktivan mjesec za učenice i učenike Osnovne škole Lipik. Naime, Ivna Krpan i Paula Colosetti, učenice šestih razreda, koje su kao osvajačice 1. mjesta na županijskom natjecanju iz astronomije izborile nastup na državnom natjecanju koje je održano u Omišu 10. – 12. svibnja, sa istog natjecanja vratile su se s vrijednim poklonom Osnovnoj školi Lipik – velikim teleskopom. Svojim projektom “Okultacija Mjeseca i Venere” fotoaparatom zadivile su članove žirija, jer se inače takve okultacije rade teleskopima, stoga su u znak podrške na dar dobile pravi teleskop, pa će odsada izborni predmet astronomija pri Osnovnoj školi Lipik dobiti bolje uvjete rada i kvalitetnije pretpostavke za daljnje uspjehe i postignuća. Zanimljivo je da im je nagradu predao Korado Korlević, voditelj svjetski poznate zvjezdarnice u Višnjanju. Potaknuti uspjesima svojih mladih astronoma ali i činjenicom da je upravo ova 2009. godina – Međunarodna godina astronomije, OŠ Lipik će 5. lipnja za svoje učenike organizirati astronomsko promatranje neba novim teleskopom. Mentorica je bila prof. Klaudija Kovač.


Klaudija Kovač, Nansi Ivanišević, Marina Bistrović, Marko Orlović, Blaž Časar i Ivona Ljevaković
Doslovno u isto vrijeme samo malo dalje, na Hvaru od 09. – 11. svibnja, na nacionalnom natječaju “Otkrijmo zajedno vrednote Hrvatske” koji je vodila bivša ministrica prosvjete i športa  Nansi Ivanišević, svoj novi projekt o Lipiku predstavili su “osmaši” Ivona Ljevaković, Blaž Časar i Marko Orlović. Svojim projektom osvojili su prvo mjesto između više od 80 škola iz Hrvatske i Švicarske. Projekt se je sastojao od prezentacije u PowerPointu, pisanog eseja i izložbenog štanda na Hvaru na kojem su prezentirali Lipik tijekom manifestacije održane povodom Dana Grada Hvara. Mentorica je bila prof. Klaudija Kovač.

Matko Pečanić i mentor Antun Marošević
Matko Pečanić, učenik osmog razreda, također je obilježio svibanj u Osnovnoj školi Lipik. Na državnom natjecanju iz tehničke kulture za područje robotike održanom od 14. – 17. svibnja u Puli između 30 natjecatelja osvojio je odlično drugo mjesto sa svojim projektom “Robotska kolica na upravljanje informatičkim programom” na način da robotska kolica dolaze do vrata koja se sama otvaraju, kolica prolaze i zatim se vrata zatvaraju. Odlazak na državno prvenstvo izborio je prvim mjestom na županijskom natjecanju održanom u Pakracu na kojem je bio jedini natjecatelj što samo pokazuje raznovrsnost i kvalitetu rada lipičke Osnovne škole. Mentor je bio prof. Antun Marošević.

I u likovnoj kulturi Lipik je obilježio županijska natjecanja, ali i koncertna događanja u Zagrebu. Zvjezdana Cah, učenica osmog razreda osvojila je 3. mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture te je na državnom natjecanju u Rovinju 28. i 29. svibnja osvojila odlično prvo mjesto na temu „Proljetna haljina“, a rad je bio od hamer papira. Odličan rezultat Zvjezdana je ostvarila na nacionalnom natječaju “Volim Hrvatsku 2009” na temu “Zeleno i plavo srce Hrvatske” na kojem je osvojila 3. mjesto i 4.000 kuna. Na istom natječaju učenice petih i šestih razreda OŠ Poljana Elena Hegna, Dolores Golik i Ivona Dolušić ostvarile su još bolji uspjeh i osvojile veliko drugo mjesto i nagradu od 5.000 kuna. Mentorica je bila prof. Andrea Gašparec.

Ovaj poticajan tekst o rezultatima novih mladih ljudi Lipika završit ću pričom o tome kako je plakat lipičke osnovnoškolke završio na zgradi koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Naime, u ožujku ove godine profesorice Andrea Gašparac i Jadranka Radonić-Sirovica dale su pred učenike zadatak da slikaju sliku uz skladbu “Ples pilića” Modesta Musorgskog u projektu poticanja likovnog izražavanja, a sve u znaku koncerta koji je održan njemu u čast u Zagrebu. Od 260 radova pristiglih iz cijele Hrvatske upravo je slika Ivne Krpan, učenice šestog razreda, izabrana da bude dio originalnog plakata za najavu koncerta tog glazbenog velikana u KD Vatroslav Lisinski. Tom prilikom koncert su posjetili i učenici OŠ Lipik u pratnji svojih nastavnika.

Zvjezdana Cah, mentorica Andrea Gašparec i Ivna Krpan
Postavljeno 02.06.2009. by Ivan Pušćenik
Broj otvaranja:7930
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
zdravs59@htnet-dsl piše: (03.06. 07:49)
čestitam svima koji prezentiraju LIPIK i školu u najljepšem svjetlu!samo tako nastavite,ne zaboravite ;nema štrebera samo pametne djece i ljenčina.
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.