TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Čokolino višebojac!
LIPIK - Marija Pavlović, učenica osmog razreda i Antonio Zanetti, učenik šestog razreda, najbolji su sportaši Osnovne škole Lipik koja je danas bila domaćin Čokolino višebojcu, školskom - sportskom natjecanju kojeg već treću godinu organiziraju Sportske novosti i Podravka.

Lipik je 67. grad u Hrvatskoj u kojem je održano ovo atraktivno natjecanje u kojem sudjeluje po dvanaest djevojčica i dječaka od 5. do 8. razeda, a ove je godine Lipik predstavljao Požeško - slavonsku županiju. Osim pehara pobjedinici su izborili i sudjelovanje na završnom natjecanju koje će u svibnju biti održano u Koprivnici. Lipički osnovnoškolci danas su se natjecali u skoku u dalj s mjesta, sprintu na 30 metara, izvođenju nogometnih i rukometnih kaznenih udaraca te izvođenju slobodnih bacanja kao i u ekipnim disciplinama, potezanju užeta, štafetom trčanju oko stalaka, skakanju u vrećama te u štafeti u otežanim uvjetima. U Lipiku su danas bili i Zvonimir Boban, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i idejni začetnik Čokolino višebojca te paraolimpijac Branimir Budetić iz Kutine, osvajač srebrne medalje u bacanju koplja na paraolimpijskim igrama koje su održane u Pekingu.

Kako je cilj Čokolino višebojca interakcija sporta i kulture, nagrađen je i najbolji rad na temu "Svijet po mom", kojeg je u Lipiku najuspješnije napisala Stefani Majdandžić, učenica 7. razreda.

Na tiskovnoj konferenciji koja je u lipičkoj osnovnoj školi održana nakon 90-minutnih natjecanja, Branimir Budetić i Zvonimir Boban odgovarali su na pitanja učenika, pri čemu su oba sportaša istaknuli nužnost bavljanja sportom ali istovremeno i potrebu obrazovanja.

Pune tribine lipičke Školske sportske dvorane i gromoglasno navijanje učenika koji su na kraju, zajedno s natjecateljima, gostim i uzvanicima otpjevali sada već legendarnu "Morsku vilu", potvrda je da su, bez obzira na postignute rezultate, svi oni pobjednici ovog školsko - sportskog natjecanja kojeg je odlično organizirala Osnovna škola Lipika.

Antonio Zanetti

Marija Pavlović
Postavljeno 19.02.2009. by Mario Barać
Broj otvaranja:5220
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
srce piše: (21.02. 13:17)
Želim Antoniu puno sreće u Koprivnici i želim da bude prvi jer je on to zaslužio.
lana piše: (19.02. 18:19)
Antonio je dobar dečko i zaslužio je pobijedu kao i Marija.Svka čast im.Čestitam im.
mirko piše: (19.02. 14:13)
jebeno što je boban bio u Lipiku
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.