TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Lipicanci napokon u Lipiku
Danas, tonije noas, u 2:40 prvi lipicanac je ponovno stao na lipiko tlo.

Prvi lipicanac koji je izaao iz kamiona
Negdje oko dva sata ujutro hodam sredinom ceste, a oko mene red svijea koji duinom obasjava put do lipike ergele Tu je i mnotvo ljudi koji s nevjericom na hladnoi i u magli ekaju gotovo 6 sati Iekivanje povratka! Polako se uju prve sirene Dolaze auti i kamioni, viore se zastave Snimaj ove ljude kako plau; govori reporter jednih dnevnih novina, a ja gledam i ne vjerujem! Sretne su nam bile te suze, a vjerujem da emo ih svi pamtiti U iduih pol sata prva kopita udarila su u tlo koje 16 godina nisu osjetila Kako je njima bilo? Kako je nama bilo? (M.B.)
dolazak kamiona s konjima
Svjetla kamiona su rekla da su stigli...
Okupilo se oko 250 graana Lipika i Pakraca da uveliaju doek koji je isprva bio najavljen za 21:30, ali je odgoen za pono zbog problema na granici. Na kraju su doli oko 2 sata, ali glavno je da su ponovno tu.
Svo vrijeme ekanja okupljene je zabavljao Sinia Cmrk, a piem astio Grad Lipik.
Bilo je tu zastava, svijea, pljeskanja, radosti, pa ak i suza. Nekolicina graana je za lipicance pripremila i koaru s jabukama, ali konji to ipak nisu smjeli pojesti.

Kada su kamioni s lipicancima stigli, zapoelo je veselje
Nakon iskrcavanja kobila na red su doli politiari. Ministar obankovi odrao je veoma isrcpan govor te nam ak na svom mobitelu pokazao slike sebe na jahanju.

Ministar obankovi i Sinia Cmrk s kobilom
Iskrcavanje je trajalo sve do 4 sata. Pastusi su rasporeeni po boksevima, a kobile su sve zajedno u tali. Na veini konja se vide tragovi neuhranjenosti, ali nadamo se da im se rebra uskoro nee vidjeti i da e ponovno onako sretno kao na starim razglednicama trati oko ergele.

Pogledajte galeriju!

Konji su odmah poeli jesti
Postavljeno 13.10.2007. by Santo Tessari
Broj otvaranja:6049
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.