TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Konvoj za spas lipicanaca!
Karlovaka udruga "Glas ivotinja" najavila je za sljedei tjedan polazak "Konvoja za spas lipicanaca" iz Hrvatske za Vojvodinu. Konvoj bi trebao krenuti iz Karlovca, a putem prema Vojvodini prikljuit e mu se udruge iz Zagreba, Lipika, Osijeka te gosti iz drugih drava s kojima bi se spojili na granici i pridruili udruenju "Sloboda za ivotinje" na vojvoanskoj strani.

Udruga "Glas ivotinja" poziva sve koji ele i mogu pomoi da to uine doniranjem novca ili lijekova, kako bi se lipicancima osigurala primjerena zdravstvena skrb dok ne budu vraeni u Hrvatsku.

Za spas lipicanaca otvoren je i iro raun u Raiffeisen banci 2484008-1101440000 s naznakom "Za akciju spaavanja lipicanaca iz Vojvodine" i pozivom na broj 7777.

O inicijativi osnivanja neovisne meunarodne veterinarske komisije koja bi pregledala lipicance porijeklom s lipike ergele i pruila im neophodnu pomo u hrani, lijekovima i skrbi te se brinula o njima do njihovog povratka u Hrvatsku ve smo pisali na naim stranicama, a zahtjev za osnivanjem komisije koji su inicirale karlovaka udruga "Glas ivotinja" i beogradska "Sloboda za ivotinje" prenio je i srbijanski B92. Reakcije graana na tu vijest u Srbiji su u potpunosti pozitivne, a link na komentare vam donosimo na kraju ovog lanka.

U meuvremenu, prof. dr. Darko ubrini, urednik CROWN (Croatian World Network) uputio je dopis meunarodnoj lipicanskoj federaciji (LIF) te je od njih dobio odgovor da je federacija svjesna problema i da je kontaktirala srbijanskog ministra Slobodana Milosavljevia, o emu je obavijeten i ministar obankovi, kao i Hrvatski stoarski centar.

Autor ovog lanka osobno smatra da su jo uvijek slubene akcije spore i nedostantne, a javnost o cijelom problemu premalo obavijetena. Nadajmo se da e se i to uskoro promijeniti. Dok su preostali lipicanci jo ivi.

Postavljeno 27.08.2007. by Lipa.net
Broj otvaranja:3789
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.